НИМХ: Времето днес ще е облачно, но почти без валежи

По Черноморието ще преобладава слънчево време, на места в сутрешните часове ще има ниска облачност или мъгла

Облачно време в София
Облачно време в София Източник: Zonanews

Облачно, но почти без валежи и с минимални температури между 11-16 и максимални от 23 до 28 градуса ще е времето днес, прогнозира Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа умерен вятър, на места в южните райони - временно силен от североизток.

 

В сутрешните часове на места в Източна България ще има ниска облачност или мъгла. Вятърът ще остане от североизток, умерен, на места в южните и източните райони – временно силен. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в София – около 23°.

 

Над планините облачността ще е предимно значителна. В следобедните часове на места в Родопската област ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен и силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 9°.

 

По Черноморието ще преобладава слънчево време, на места в сутрешните часове ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа умерен и силен североизточен вятър.

 

Максималните температури ще са 25°-26°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

 

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 19 мин. и залязва в 19 ч. и 14 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 55 мин. Луната в София залязва точно в 4 ч. и 22 мин. и изгрява в 18 ч. и 36 мин. Фаза на луната: два дни преди пълнолуние.

Още от "България"

Над 500 подрастващи танцьори и певци се изявиха на Третия международен детски фестивал "Мездра-май"

В тазгодишното издание се включиха 18 детски танцови състави, клубове и групи, мажоретни състави, вокални и балетни формации, формации за хип-хоп и модерни танци и 12 индивидуални изпълнители от Северозападна България и от Солун, Гърция

Прочетете повече прочетете повече

Министър Коритарова: Пътната безопасност е приоритет, възстановяваме поддържането на пътищата

Председателят на ЕЦТП Диана Русинова посочи, че поради липсата на средства и договори през последните години има фатални пропуски в поддържането на пътната инфраструктура

Прочетете повече прочетете повече

България и Грузия отварят нови възможности за развитие на транспортната свързаност между Азия и Европа

Новата геополитическа ситуация в Европа поставя и нови предизвикателства пред черноморските държави и по-специално пред развитието на фериботните превози, заяви зам.-министър Натова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени