НИМХ: Захлаждането няма да е продължително

В следващите дни циклонът над страната ще се премести към Гърция, където ще има значителни валежи

Дъждовно време
Дъждовно време Източник: Zonanews

Захлаждането няма да е дълго, като цяло значителните валежи ще продължат и днес. Август беше с по-високи температури от климатичните норми. Това заяви в "Денят започва" по БНТ Анастасия Стойчева от НИМХ.

 

През изминалата нощ са паднали по-значителни валежи в Югоизточна България - до около 100 литра на кв. метър. Днес повече валежи ще има в Южна и Източна България, коментира Стойчева.

 

В следващите дни циклонът над страната ще се премести към Гърция, където ще има значителни валежи. В Западна Европа температурите ще са високи, докато на Балканите ще остане по-хладно.

 

У нас ще има по-силен вятър, в Сливен днес с пориви до 24 метра/секунда. В следващите дни много бързо с изтеглянето на циклона на юг по черноморското крайбрежие облачността ще се разкъса, но няма да има ясно слънчево време, като цяло обаче ще става за плаж, коментира Стойчева.

Още от "България"

Кандидати от ГЕРБ-СДС присъстваха на откриването на Народен събор Пловдив

Като човек, свързал  живота си с културата, съм отдадена на каузата за защита и популяризиране на автентичния фолклор и изкуство, подчерта професор Даниела Дженева – втора в листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени