Нинова обвини и Радев за спекулата с олиото, защото спрял законопроект на БСП преди две години

В България има достатъчно слънчогледово семе за производство на олио за тази и за следващата година, каза още тя

Корнелия Нинова и Румен Радев
Корнелия Нинова и Румен Радев Източник: БСП

"Ако през 2020 г. президентът Радев не беше спрял Закона за спекулата на БСП, сега нямаше да имаме толкова големи проблеми", заяви лидерът на БСП и вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова по БНТ.

 

"В резултат на  манипулации и лъжливи внушения, може би и организирани акции, търсенето обаче се покачи, хората тръгнаха масово да купуват. Няма как това да не се отрази на цената. Затова вчера отправих призив към българските граждани - няма нужда от това, сами си вредим", разви глупави конспиративни теории председателката на БСП, която беше рециклирана в изпълнителната власт от Кирил Петков.

 

"В България има достатъчно слънчогледово семе за производство на олио за тази и за следващата година. Вчера се срещнах с всички производители на олио. Те гарантираха, че произвеждат и работят нормално и имат достатъчно количество", каза още Нинова. 

Още от "България"

Ротацията в СЕМ започна: Габриела Наплатанова застава начело за 6 месеца

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за ротационно заемане на ръководната длъжност се стигна след четири неуспешни гласувания на четири поредни заседания на членовете на регулатора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени