Нинова с директна атака срещу Радев: Заради едноличното управление на президента е под заплаха парламентарната република

Ясно се вижда, че няма подкрепа за съставяне на правителство и отиваме на избори, подчерта тя

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БСП

Президента Радев връчи третия мандат на БСП. В трудни моменти сме проявявали отговорност и сме търсили диалог. Всички сме наясно, че се намираме в политическа криза. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в началото на лидерската среща в опит за съставяне на правителство с третия мандат.Нинова посочи, че са изненадани, че ги няма председателите на "Продължаваме Промяната" и "Демократична България".

 

След изказванията на лидерите на партиите, присъстващи на срещата, Нинова заяви: Ясно се вижда, че няма подкрепа за съставяне на правителство и отиваме на избори. 

 

"Г-н Борисов вие казвате, че имаме добре работещ парламент като количество и бързина на работа – да. Работещ парламент с палващи мнозинства е политическа нестабилна конструкция. Понякога за минути трябва да спираме и разговаряме, за да приеме нещо устойчиво. Казвате, че колегите от "Продължаваме промяната" и "Демократична България" отказват да разговарят. В непубличните разговори с тях стана ясно, че те искат да разговарят, но само с БСП. След тази среща ще преценим как да продължим. За мен е изненада, защото преди месец те ви призоваваха да разговаряте с тях", коментира Нинова. 

 

И продължи:
"Зададохте интересен въпрос за модела Радев. Ние с вас имаме дълги битки и питате с какво е по-различен. Той е по-различен, защото ние с вас водим парламентарни битки в парламентарната. Две парламентарни партии спорят помежду си. Сега сме изправени пред друга опасност – парламентарната република се руши, чрез постоянните служебни правителства. Заради едноличното управление на президента е под заплаха парламентарната република. Освен тези четири приоритета, които представих, друг наш приоритет е да запазим парламентарната република+.

 

 

Още от "България"

Международната рейтингова агенция "Мудис" потвърди кредитния рейтинг на България със стабилна перспектива

Прогнозата на агенцията е за подкрепа за кредитния профил на България, произтичаща от перспективата за приемане на еврото, въпреки риска от забавяне

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени