Нов бой в парламента - този път между оператор на bTV и бивш депутат от "Патриотичния фронт" (ВИДЕО)

Замесени във втория скандал в НС за днес бяха операторът на bTV Иван Филчев и журналистът от Mediamall Димитър Байрактаров

Сблъсъкът между Иван Филчев и Димитър Байрактаров
Сблъсъкът между Иван Филчев и Димитър Байрактаров Източник: Скрийншот видео кадър

След физическия сблъсък между депутати в залата, до такъв се стигна и между представители на медии в кулоарите на парламента. Замесени във втория скандал в НС за днес бяха операторът на bTV Иван Филчев и журналистът от Mediamall и бивш депутат от групата на "Патриотичен фронт" в 44-ото Народно събрание (НС) Димитър Байрактаров, а видеото е заснето от журналиста Николай Караколев, известен с You Tube канала "Неизбежният Караколев".

 

Причина за размяната на обидни реплики и за кратко - ръкопашен бой, бе борбата за място с добра видимост за журналистите, очакващи депутати в кулоарите.

 

Байрактаров се възмути, че няма място за него и че той може да поиска да застане най-отпред, защото това не било мястото на "казионните медии", както нарече националните телевизии.

 

На коментара му, насочен към всички на висок глас, отвърна операторът на bTV Иван Филчев, който го попита какъв е - дали е депутат или журналист.

 

Двамата се предизвикваха един друг, след което се стигна и до размяна на удари, псувни и обиди. На кадри се вижда как Байрактаров пита Филчев: "Защо трябва да застана аз настрани, да те питам. Не може да диктувате някакви безсмислении правила само на вас да ви е удобно, а другите трябва да се блъскат".

 

След това се чува как Байрактаров обвинява Филчев, че го "псувал на майка". Операторът на bTV пък връща, че е бил ритнат и че не е псувал, а е питал "ти какъв си".

 

Техни колеги опитаха да потушат напрежението, дойдоха и парламентарните квестори, с което разрастването на сблъсъка бе осуетено.

 

Още от "България"

Ротацията в СЕМ започна: Габриела Наплатанова застава начело за 6 месеца

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за ротационно заемане на ръководната длъжност се стигна след четири неуспешни гласувания на четири поредни заседания на членовете на регулатора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени