Нов приз за златните ни момичета в гимнастиката

Втори е отборът на Беларус

Ансамбълът ни по художествена гимнастика със златен медал в Токио
Ансамбълът ни по художествена гимнастика със златен медал в Токио Източник: Getty Images
ългарският ансамбъл в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова спечели златен медал в многобоя на Гран При (Марбея, Испания), съобщиха от БФХГ.
 
Олимпийските шампионки от Токио получиха за изпълнението си на съчетанието с три обръча и два чифта бухалки оценка от 47.850, а съчетанието им е допълнително усложнено преди Световното първенство в Япония.
 
В съчетанието си с пет топки нашите момичета получиха рекордната оценка от 50.650 т. и така със сбор от 98.500 спечелиха шампионската титла в многобоя.
 
Втори е отборът на Беларус със сбор от 94.550 т., а бронзовите медали спечели отборът на домакините от Испания със сбор от 83.100. Четвърти е ансамбълът на САЩ със сбор 75.050 точки.
 
Припомняме, че Боряна Калейн също извоюва златен медал от многобоя на Световната Чалъндж къп в Румъния.

Още от "България"

Живко Тодоров: Това, за което ние ще настояваме, е резултатът от проверката на КПКОНПИ да бъде оповестен също така публи

По изрядността на първата процедура са се произнесли и КЗК, и ВАС, а в комисията по втората участват общински съветници от всички партии в Общински съвет

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени