Нов призив за оставки във висшето военно ръководство заради катастрофата в "Граф Игнатиево"

Той е отправен през социалните мрежи отДимитрина Попова. Попова е жената до загиналия през 2021-ва година пилот на МиГ-29 майор Валентин Терзиев

Пожарът от разбилия се самолет
Пожарът от разбилия се самолет Източник: Скрийншот видео кадър

Нов призив за оставки във висшето военно ръководство отправи през социалните мрежи на Димитрина Попова. Попова е жената до загиналия през 2021-ва година пилот на МиГ-29 майор Валентин Терзиев. Призивът дойде слез смъртта на двамата военни пилоти в петък край Граф Игнатиево с L-39.

 

Димитрина Попова настоя отново за оставките на "този ръководен състав на ВВС, начело с началника на отбраната"Не стават!!! Колко жертви още??? ПОКЛОН!!", пише тя.

 

На въпрос за оставката си, началникът на ВВС генерал-майор Димитър Петров определи загубата на най-добрия си приятел също като наказание.

 

От Министерството на отбраната още не са посочили датите за двете поклонения пред майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Това вероятно ще се случи след края на нужните проверки. В петък беше намерена и черната кутия на учебния самолет L-39.

 

Днес, неделя и в понеделник са обявени за дни на траур във военните структури. Знамената ще бъдат свалени наполовина. Разбилият се самолет е бил ремонтиран през юни 2024 година по договор с чешката фирма-производител.

 

Инцидентът от петък беше отразен и в международната база данни за авиационна сигурност. С различни модификации на L-39 тази година, при полет, са регистрирани 6 инцидента с трима загинали.

 

 

Още от "България"

МВнР за скандала със Северна Македония: Отказваме да влизаме в подобен неевропейски и несъвместим с доброто възпитание т

За пореден път припомняме ключовото значение на развитието на добросъседски отношения за европейското бъдеще на Република Северна Македония, заявяват от МВнР

Прочетете повече прочетете повече

Българска ученичка спечели европейския конкурс за млади учени, поканиха я на Нобеловата седмица

Александра Петкова от Националната природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов" получи и наградата на Стокхолмският младежки научен семинар

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени