Новият руски посланик вече е у нас, първо отиде на църква

Митрофанова ще встъпи в длъжност, когато връчи акредитивните си писма на Радев

Елеонора Митрофанова
Елеонора Митрофанова Източник: Podvorie-sofia.bg

Новият посланик на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова вече е у нас. Това информира Tribune като се позовава на снимка и съобщение на сайта на храма "Свети Николай Мирликийски", където се намира и седалището на Руската православна църква в страната ни. Посланикът е била посрещната от настоятеля на Комплекса архимандрит Васиан (Змеев) и секретаря на Комплекса протоиерей Евгений Павелчук.

 

От съобщението става ясно, че архимандрит Васиан е разказал на г-жа Митрофанова историята на храма. На празника на Свети Серафим, архиепископ на Богучарск, Софийски Чудотворец, настоятелят на Патриаршеското подворие е подарил на Митрофанова икона на Свети Серафим и е пожелал Бог да й помага на новия пост. В криптата на храма гостите са се поклонили на надгробния камък на „Св. Серафим“, съобщиха от Руската църква в центъра на София, където се съхраняват мощите на светеца.

 

Елеонора Митрофанова официално ще встъпи в длъжност, след като връчи акредитивните си писма на президента Румен Радев, което се очаква да стане в близките дни. 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени