Новият руски посланик вече е у нас, първо отиде на църква

Митрофанова ще встъпи в длъжност, когато връчи акредитивните си писма на Радев

Елеонора Митрофанова
Елеонора Митрофанова Източник: Podvorie-sofia.bg

Новият посланик на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова вече е у нас. Това информира Tribune като се позовава на снимка и съобщение на сайта на храма "Свети Николай Мирликийски", където се намира и седалището на Руската православна църква в страната ни. Посланикът е била посрещната от настоятеля на Комплекса архимандрит Васиан (Змеев) и секретаря на Комплекса протоиерей Евгений Павелчук.

 

От съобщението става ясно, че архимандрит Васиан е разказал на г-жа Митрофанова историята на храма. На празника на Свети Серафим, архиепископ на Богучарск, Софийски Чудотворец, настоятелят на Патриаршеското подворие е подарил на Митрофанова икона на Свети Серафим и е пожелал Бог да й помага на новия пост. В криптата на храма гостите са се поклонили на надгробния камък на „Св. Серафим“, съобщиха от Руската църква в центъра на София, където се съхраняват мощите на светеца.

 

Елеонора Митрофанова официално ще встъпи в длъжност, след като връчи акредитивните си писма на президента Румен Радев, което се очаква да стане в близките дни. 

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени