НС обяви къде е направен PCR тестът на Минчев

Тестовете са верифицирани в сертифицираната денонощна лаборатория на болница "Лозенец

Никола Минчев
Никола Минчев Източник: НС

От пресцентъра на Народното събрание изпратиха информация къде и кога е направен PCR тестът на председателя на парламента Никола Минчев.

Той е изследван след посещение на лекуващия го лекар от болница "Лозенец". Минчев е направил антигенен тест (с положителен резултат), след което е направил и бърз PCR тест (с резултат до два часа), който по-късно е показал също положителен резултат.

 

"Тестовете са верифицирани в сертифицираната денонощна лаборатория на болница "Лозенец", като са направени на 10.01.2022 г. и са въведени надлежно към РЗИ-София”, посочват още от НС.


От парламента уточняват, че като обществена личност, която се среща всекидневно с десетки и дори стотици хора, Минчев се подлага на рутинни тестове за COVID-19.

 

"Тестът му за понеделник е бил планиран за времето след заседанието на КСНС. Г-н Минчев своевременно е уведомил контактните си лица и обществото”, гласи още информацията.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени