НСИ: Близо 2 млн. души са се преброили онлайн

Най-големият процент на преброилите се електронно е в София - почти 50%

Преброяване 2021
Преброяване 2021 Източник: НСИ

"Към 6 ч. тази сутрин електронно са се преборили 1 937 000  души, което означава, че до края на този ден ще преминем 2 млн. души". Това заяви председателят на НСИ Сергей Цветарски. Най-големият процент на преброилите се електронно е в София - почти 50%. На вторo място е Варна с 35,5%. Изненадващa от самото начало е активността в Габрово, където 30% са се преброили. В Кърджали и Смолян са около 10%.

 

Когато преброителите не ни намерят в дома ни оставят бележка с телефон, на който е добре да се обадим, за да се разберем кога ще е удобно ново посещение. Ако не сме се преборили онлайн, преброяването по домовете отнеме около 30 минути. Кодът, който се генерира след онлайн преброяването може да се предаде на преброителя при негово посещение или да бъде оставен на вратата, откъдето да бъде взет от преброителя.

 

Всеки преброител носи идентификационна карта със снимка. Телефонът, на който всеки може да се обади, ако се усъмни в нещо е *2021. "Не е изключено да се удължи още веднъж срокът за преброяване, обмисляме го и следим резултатите. Отлагането на електронното преброяване внася много проблеми на класическото преброяване по домовете", допълни Цветарски.

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени