НСИ: Близо 2 млн. души са се преброили онлайн

Най-големият процент на преброилите се електронно е в София - почти 50%

Преброяване 2021
Преброяване 2021 Източник: НСИ

"Към 6 ч. тази сутрин електронно са се преборили 1 937 000  души, което означава, че до края на този ден ще преминем 2 млн. души". Това заяви председателят на НСИ Сергей Цветарски. Най-големият процент на преброилите се електронно е в София - почти 50%. На вторo място е Варна с 35,5%. Изненадващa от самото начало е активността в Габрово, където 30% са се преброили. В Кърджали и Смолян са около 10%.

 

Когато преброителите не ни намерят в дома ни оставят бележка с телефон, на който е добре да се обадим, за да се разберем кога ще е удобно ново посещение. Ако не сме се преборили онлайн, преброяването по домовете отнеме около 30 минути. Кодът, който се генерира след онлайн преброяването може да се предаде на преброителя при негово посещение или да бъде оставен на вратата, откъдето да бъде взет от преброителя.

 

Всеки преброител носи идентификационна карта със снимка. Телефонът, на който всеки може да се обади, ако се усъмни в нещо е *2021. "Не е изключено да се удължи още веднъж срокът за преброяване, обмисляме го и следим резултатите. Отлагането на електронното преброяване внася много проблеми на класическото преброяване по домовете", допълни Цветарски.

Още от "България"

Родителите на Филип: Съдиите и прокуратурата са на страната на убийците. Не очаквахме убиецът на сина ни бъде освободен

Бащата на Филип посочи, че делото е седяло "на трупчета" цяла година преди да излезе резултатът от кръвната проба на мъжът, блъснал сина му на пешеходна пътека

Прочетете повече прочетете повече

Министърът на правосъдието: Няма правова държава без свободна и независима адвокатура

Важно е в тези дни, когато виждаме мрежите на влияние в съдебната система и прокуратурата, стигнали на високи нива, адвокатурата да е достатъчно взискателна към своите представители, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени