Облачно и мъгливо време, на места ще превали дъжд

Минималните температури ще са между 3° и 8°, в източните райони до 12°; максималните - между 14° и 19°

Дъждовно време
Дъждовно време Източник: Zonanews
Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна и ще се задържи значително по-ниско от средното за месеца.В Горнотракийската низина и западната половина от Дунавската равнина ще се задържи тихо, облачно и мъгливо. Над останалите райони облачността ще е значителна и на места главно в Южна и Източна България ще превали дъжд. Това съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
 
Валежите ще спрат, облачността временно ще се разкъса, а в местата с трайна мъгла видимостта за кратко ще се подобри. Привечер облачността отново ще се вплътни и от югозапад ще завали дъжд. Ще духа умерен, северно от планините и в Източна България и временно силен вятър от юг-югозапад. Остава топло. Минималните температури ще са между 3° и 8°, в източните райони до 12°; максималните - между 14° и 19°, в местата с трайна мъгла ще са значително по-ниски: 6°-9°.
 
Над планините ще преобладава облачно време, по върховете ще е мъгливо. На отделни места, главно в Рила и Пирин ще превали дъжд, над 2000 метра - сняг. Остава ветровито със силен и временно бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 1°.
 
Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна. Ще духа умерен и временно силен югозападен вятър. Максималните температури ще са 15°-20°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени