Облачно време, значителни превалявания в западната половина на страната

Минималните температури ще са между 10° и 15°, а максималните - между 16° и 21°

Дъжд и гръмотевици
Дъжд и гръмотевици Източник: iStock

Днес облачността ще е значителна. Превалявания ще има в западната половина от страната, в югозападните райони на места количествата ще са по-значителни и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, в Югозападна България вятърът ще е от югоизток. Минималните температури ще са между 10° и 15°, а максималните - между 16° и 21°, сочи прогнозата на НИМХ.

 

Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха са 19°-20°. Температурата на морската вода е 20°-21°. Вълнението на морето ще около 3 бала. Над планините облачността ще е значителна с превалявания от дъжд, по най-високите части от сняг. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър, по най-високите части от запад.

 

Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 6°. В четвъртък и петък вятърът ще се запази от изток-североизток, в западната половина от страната ще е слаб до умерен, в източната - по-често умерен. Ще преобладава облачно време, превалявания, предимно слаби, ще има само на отделни места, главно в Южна България и по Черноморието. Втория ден преобладаващите максимални температури ще бъдат между 15° и 20°, минималните - между 7° и 12°. 

Още от "България"

Председателят на НСИ казва в парламента, дали България е готова за еврото

Още от деня на въвеждане на еврото титулярите на сметки ще могат да теглят от тях само евро, независимо дали тегленето ще става чрез АТМ/ПОС устройство или в офиса на банка, платежна институция и други

Прочетете повече прочетете повече

Внезапна вечерна проверка на полицията в трите центъра за бежанци в София

След инциденти с бежанци, единият от които именно в центъра в кв. "Овча купел", бяха внесени промени в закона, според които полиция, а не частни фирми трябва да охраняват центровете

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени