Общо 191 пожара са потушени в страната за денонощието; има загинал и петима пострадали

Екипите на пожарната са реагирали на 241 сигнала за произшествия

Пожарна кола
Пожарна кола Източник: Zonanews

Общо 191 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН).

 

Столична дирекция
Столична дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) Източник: Zonanews

Екипите на пожарната са реагирали на 241 сигнала за произшествия. При пожарите има един загинал и петима пострадали. Мъж на 85 години загина при пожара в къща в Банкя. Сигналът за инцидента е подаден вчера в 14:39 часа. Пострадали са трима души – мъж на 84 години и две жени, на 78 и 69 години.

 

На 14 август в 12:19 часа е получен сигнал за пожар в лекотоварен автомобил "Мерцедес Спринтер" в София. С изгаряния е 35-годишен мъж, транспортиран до УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов". В 14:50 часа вчера е подаден сигнал за пожар в лек автомобил на главен път в созополското село Равадиново.

 

Пожарна, пожар
Пожарна, пожар Източник: Zonanews

С изгаряне вследствие инцидента е 71-годишен мъж. С материални щети са 32 от пожарите за денонощието, девет от които са били в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са 159 пожара. За изминалите 24 часа са извършени 39 спасителни дейности и помощни операции, от които четири при катастрофи.

Още от "България"

320 ученици прекрачиха школския праг в най-голямото основно училище в община Мездра - ОУ "Христо Ботев" 

През учебната 2024/2025 г. в ОУ "Христо Ботев" - Мездра ще се обучават 320 ученици в 16 паралелки от I до VII клас. Първокласниците са 47, разпределени в две паралелки

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени