Ограничават за днес движението на камиони по АМ "Тракия"

Това съобщиха от АПИ

Автомагистрала (АМ) "Тракия"
Автомагистрала (АМ) "Тракия" Източник: Zonanews

Движението на тежкотоварни автомобили над 12 т в участъка от 5-ия до 23-ия км на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас ще бъде ограничено за шест часа днес.

 

Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Временната организация е поради очаквания интензивен трафик в края на седмицата. Ограничението ще бъде в сила от 8:00 до 14:00 часа.

 

Агенция пътна инфраструктура - АПИ
Агенция пътна инфраструктура - АПИ Източник: Zonanews

В момента движението по мостовото съоръжение при 20-ти км в посока Бургас се осъществява само в изпреварващата лента. Съоръжението се нуждае от авариен ремонт и трафикът е ограничен в активната и аварийната лента за извършването на подготвителни работи за предстоящ ремонт на пътната плоча на селскостопанския подлез при 20-ия км на автомагистралата, припомнят от АПИ.

 

За тежкотоварния трафик е осигурен обходен маршрут по първокласния път София – Пловдив. Моторните превозни средства над 12 тона ще се отбиват при 5-ия км в посока Бургас на автомагистрала "Тракия" по пътната връзка с първокласния път и ще се връщат на магистралата през пътен възел "Вакарел" – при 23-ия км.

 

До 19 май движението по магистралата при 119-ия км в посока Бургас ще се осъществява само по изпреварващата лента поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка, съобщават в бюлетината си от АПИ. 

Още от "България"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени