Около 200 мигранти са отблъснати от границата ни тази нощ

На крак са всички служби, координирани са техните действия

Бойко Рашков
Бойко Рашков Източник: БГНЕС

Около 200 мигранти са отблъснати от нашата граница тази нощ, в страната са заловени 10-15 души. Това каза служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков в парламента при изслушването му за мигрантския натиск. Преобладават граждани от Афганистан, допълни той.


Ситуацията се наблюдава ежедневно, увери министърът. В много тясна координация сме с Турция и Гърция, за да може заедно да противодействаме на мигрантския натиск, каза Рашков. Взаимодействието между граничните власти на трите страни е удовлетворително на този етап, допълни той.


Голям проблем е опитът на нелегални мигранти да преминават през границата чрез транспортни средства, посочи Рашков. Това налага граничните власти да проверяват щателно всички транспортни средства, което пък забавя преминаването на границата и рефлектира върху икономиката, обясни той.


В МВР е създадено звено, в което се концентрира информация от службите за сигурност, посочи Рашков. Звеното анализира получените данни и подпомага държавното ръководство да реагира своевременно. На крак са всички служби, координирани са техните действия, информацията се концентрира на едно място, посочи Бойко Рашков.

Още от "България"

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на

Всеки избирател, който има постоянен и настоящ адрес в различни населени места, може да поиска вписване в избирателния списък по настоящ адрес

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени