Опашка от желаещи да се ваксинират се изви пред "Пирогов"

Наплив от желаещи да си поставят ваксината срещу коронавирус в "Пирогов" доведе до опашки пред болницата. В един от кабинетите на ...

Един от чакащите е доц. Андрей Мирев
Един от чакащите е доц. Андрей Мирев

Наплив от желаещи да си поставят ваксината срещу коронавирус в "Пирогов" доведе до опашки пред болницата. В един от кабинетите на лечебното заведение започна ваксинирането на хора от четвъртата фаза. Tам ще се използва препаратът на AstraZeneca ("Астра Зенека"). Един от чакащите е доц. Андрей Мирев, който е част от група преподаватели в Химикотехнологичен и металургичен университет, предварително записани за имунизация. 


"Към настоящия момент хората нямат право да избират. Това е ваксината, тя не е по-лоша от останалите", обяснява пред "Труд" началникът на Медицинския център към "Пирогов" Силвия Чолакова. И добавя, че се е налагало да връщат пациенти, които са неподходящи за ваксина. Става дума за пациенти с температура, дами с филъри и ботокс.

 

Междувременно, здравните служби отчитат отлив на желаещи във втората и третата фаза на ваксинационната кампания. Това наложи преждевременен старт на четвъртия етап. Според Агенцията по лекарствата през последните дни у нас са пристигнали значително повече ваксини. На този фон обаче малък процент от хората във втората и третата фаза са заявили желание за имунизация.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени