Опасните жеги продължават, температурите стигат 40 градуса

Температурата на морската вода ще е 24° по северното крайбрежие и до 25° по южното

Горещо време
Горещо време Източник: Zonanews

Минималните температури в страната тази сутрин ще са между 17° и 23°. През деня времето ще е предимно слънчево, а следобед над планините около западните райони облаците ще се увеличават, но валежи не се очакват.

 

Вятърът ще бъде слаб от северозапад със скорост от до 20 км/час, а максималните температури в страната отново ще са много високи - от 34° до 39°, а в крайните южни и югозападни райони - до 40 градуса.

 

На морето времето ще е предимно слънчево с разкъсана облачност и вятърът ще бъде от изток от слаб до умерен южното крайбрежие. Максималната температура на въздуха край морето ще бъде между 28° и 29°. Температурата на морската вода ще е 24° по северното крайбрежие и до 25° по южното. Вълнението по северното и южното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълната до 1,5 м. 

 

По планините ще има разкъсана облачност, а вятърът по високите части над 2200 м. височина ще бъде слаб до умерен от северозапад със скорост 20-25 км/час. Максималните температури до 2000 м. височина ще са около 14°, а на 1500 - 23°.

 

В сряда показанията на термометрите в южните части от страната ще надвишават отново 40 градуса. В четвъртък се очакват летни валежи и силни гръмотевични бури в западните и в южните райони. В петък разхладителни дъждове се очакват в Южна България.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени