Оръжейният експерт Калин Димитров: Когато в Русия се изкашлят, тук вадим пет пакета сухи кърпички и пет пакета мокри кърпички

Историкът Михаил Станчев е убеден, че т.нар. българската следа във взрива на Керченския мост, е измислица и този взрив е инсценировка на самата Русия

Разрушеният Кримски мост
Разрушеният Кримски мост Източник: Скрийншот видео кадър

Най-голямата заплаха е да продължи унижаването на руската армия и службите за сигурност да поемат командването. Тази позиция изрази пред NOVA TV Велизар Шаламанов.

 

"Според Путин и руснаците България е най-слабото звено в колективната отбрана. Какви мерки се вземат от нашите власти за ядрена или химическа атака", пита той.

 

"Ние сме ниска топка заради слабото контраразузнаване", казва Шаламанов и се притеснява, че службите ни са пробити. "Русия, управлявана от службите за сигурност, а не от армията, ще е ад за света", смята той.

 

Историкът Михаил Станчев е убеден, че правим от мухата слон във връзка с т.нар. българската следа във взрива на Керченския мост. Това е измислица, а за него този взрив е инсценировка на самата Русия.

 

Той е разтревожен, че не се разкрива истинският изпълнител. "Руският президент балансира между либералните кръгове в Кремъл и националистите" - смята той.

 

"Ние сме ниска топка за Русия" е мнението и на оръжейния експерт Калин Димитров: "Посочването на страната ни в казуса е за вътрешна употреба. Когато в Русия се изкашлят, тук вадим пет пакета сухи кърпички и пет пакета мокри кърпички", изтъкна той.

 

Проф. Румен Кънчев изтъкна, че Русия не иска да воюва със САЩ. Няма да има ядрени атаки срещу САЩ, според него. "Ядрен удар не се нанася просто ей така", поясни той и не трябва безотговорно да се говори за това по медиите.

 

"Има много стъпки да се извървят, докато се стигне до ядрен удар. Путин е в тежка ситуация, той е в международна изолация", обясни Кънчев.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени