Оскандаленият Бойко Рашков ще отговаря за провеждането на изборите

Преди изборите на 11 юли Рашков е отговорен за невиждани през последните 31 години репресии и политически натиск

Бойко Рашков
Бойко Рашков Източник: БГНЕС

Оскандаленият многократно и във всички посоки силов вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков ще отговаря за провеждането на изборите, реши служебното правителство на своето заседание днес. Новината дойде от агроминистъра Христо Бозуков след срещата на "Дондуков" 1 днес, цитиран от "Труд.

 

"Има редица мероприятия, които изискват координация между ЦИК и изпълнителната власт, както и регионалните структури", посочи в началото на заседанието служебният премиер Стефан Янев. Рашков беше ресорен вицепремиер и по линия на предсрочните избори от 11 юли. Тогава под негово ръководство бяха извършени невиждани като размер и мащаб за последните 31 години репресии и политически натиск. Те бяха основно срещу функционери, общински съветници, кметове и активисти на ГЕРБ. Повчето от този действия бяха извън закона, много ог тях паднаха в съда, а други в момента продължават да очакват съдебни решения. 

Преди два дни правителството прие и план-сметката на изборите "2 в 1" - близо 124 млн. лв. От тях 52 млн. лв. са за възнагражденията на РИК и СИК. Отпечатването на хартиените бюлетини и обработката на данните от гласуването ще струват близо 15 млн. лв. За охраната на изборите от МВР ще бъдат отпуснати 19 млн. лв. Министерството на Външните работи, които отговаря за вота зад граница, ще разчита на 10 млн. лв., а МОН - на 60 хил. лв. При необходимост ще бъдат отпуснати средства и за допълнителни машини за гласуване и евентуално за камери в секциите.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени