Остава топло за сезона, но се очакват валежи

По Черноморието облачността ще е предимно значителна, преди обяд по южното крайбрежие с мъгла

Дъждовно време
Дъждовно време Източник: Zonanews

Днес облачността ще бъде значителна, на отделни места, главно в следобедните часове, ще превали слаб дъжд, в планините над около 2000 m - сняг. До около обяд на места в Горнотракийската низина и котловините на Югозападна България ще бъде с ниска облачност или мъгла.

 

Ще духа слаб, в Северна и Източна България - до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°, малко по-ниски в Горнотракийската низина, където мъглата ще бъде трайна, в София - около 9°. В планините облачността ще бъде значителна.

 

На отделни места ще има валежи от слаб сняг, под около 2000 m - от дъжд. Ще духа силен, по високите и открити части временно бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 7°, на 2000 m - около 0°.

 

По Черноморието облачността ще е предимно значителна, преди обяд по южното крайбрежие с мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са 9°-11°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, в северните райони - 3 бала.

Още от "България"

Ротацията в СЕМ започна: Габриела Наплатанова застава начело за 6 месеца

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за ротационно заемане на ръководната длъжност се стигна след четири неуспешни гласувания на четири поредни заседания на членовете на регулатора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени