От ДПС подкрепят изгонването на руските шпиони, но искат да е по правилата

По отношение на ултиматума на руския посланик Елеонора Митрофанова Карадайъ коментира, че от ДПС няма как да го оправдаят

Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ Източник: You Tube

Тази трибунка е по повод лъжи в медиите на олигарха Прокопиев по адрес на ДПС във връзка с дипломатическия скандал. Движението за права и свободи категорично подкрепя изгонването на дипломати, занимаващи се с дейност, застрашаваща националната сигурност на Република България. Но считаме, че това трябва да се прави в рамките на международното и национално право, в рамките на правилата. Това заяви на брифинг в парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

 

Той сподели, че чутото снощи от службите за сигурност "буди голяма тревога", тъй като са възникнали съмнения дали премиерът в оставка Кирил Петков е спазил законите.

 

Ето защо днес Кирил Петков и Асен Василев трябваше да бъдат в залата, за да кажат къде е истината, посочи Карадайъ. Откакто те са на власт лъжата стана норма. Клетвопрестъпничеството е норма, добави председателят на ДПС.

 

Карадайъ призова още за "възстановяване на нормалността и разобличаване на лъжците не само в политиката, но и навсякъде другаде".

 

По отношение на ултиматума на руския посланик Елеонора Митрофанова България да отмени експулсирането на 70-те дипломати Карадайъ коментира, че от ДПС няма как да оправдаят такъв ултиматум, когато се касае за дейност, застрашаваща националната сигурност на страната.

Още от "България"

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на

Всеки избирател, който има постоянен и настоящ адрес в различни населени места, може да поиска вписване в избирателния списък по настоящ адрес

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени