От северозапад идва студ, на места ще превали дъжд

Вятърът ще се ориентира от северозапад

Дъждовно и мрачно есенно време
Дъждовно и мрачно есенно време Източник: Zonanews

 През нощта над страната ще има разкъсана, предимно висока облачност. След полунощ на места в низините и около водните басейни ще се образува мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури, в повечето райони, ще бъдат между 3° и 8°, в София около 2°, показва прогнозата за времето на НИМХ.

 

През деня през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността от северозапад ще се увеличи и на места, от запад на изток, ще превали слаб дъжд. Още преди обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат между 16° и 21°, в София около 15°.

 

В планините облачността също ще се увеличи и на места ще превали слаб дъжд, над 2200 метра сняг, но с понижението на температурите през деня границата между дъжд и сняг ще се понижава. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра - около 6°.

 

По Черноморието ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. Преди обяд на места ще има мъгла или ниска облачност. По-късно през деня облачността ще се увеличи и на места по южното крайбрежие ще превали дъжд. Ще духа до умерен югозападен вятър, който след обяд ще започне да се ориентира от запад-северозапад и да се усилва. Максимални температури: 15°-18°. Температурата на морската вода е от 10°-11° по северното крайбрежие до 15°-16° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Още от "България"

Ротацията в СЕМ започна: Габриела Наплатанова застава начело за 6 месеца

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за ротационно заемане на ръководната длъжност се стигна след четири неуспешни гласувания на четири поредни заседания на членовете на регулатора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени