Отиде си големият актьор Славчо Пеев

Тъжната вест обяви Калин Сърменов във Facebook

Славчо Пеев
Славчо Пеев Източник: Булфото

Почина големият актьор Славчо Пеев. Тъжната вест обяви Калин Сърменов във Facebook. "Светлина, Славе и благодаря за смислените мигове. Аплодисменти и поклон!", написа той в социалната мрежа.

Славчо Пеев е роден на 4 април 1939 г. Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1964 г. Пеев работи в Драматичен театър "Йордан Йовков" Толбухин, в Сатиричен театър "Алеко Константинов"  от 1967 г., където е директор до 1989 г.

 

Актьорската кариера на Пеев включва изиграни над 70 театрални и 100 телевизионни роли, както и участия в 23 филма. Измежду филмите с негово участие са "Конникът" (1964), "Няма нищо по-хубаво от лошото време" (1971), "С деца на море" (1972), "Мисия Лондон" (2010) и много други.

 

Режисьорската му кариера е свързана с театъра и започва през 2006 г. Тогава Пеев поставя "Римска баня" от Станислав Стратиев в Сатиричния театър. Други режисирани постановки от него са "Две сватби и едно прелюбодеяние" от Рей Куни и "Таблата" от Димитрис Кехаидис.

 

През октомври 2018 г. Пеев претърпява сърдечен удар и бива настанен в болница в Дупница. На 18 октомври става ясно, че състоянието му е стабилно. Той споделя в интервю, че причината за хоспитализирането му не е сърдечен удар, а преумора.

 

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени