"Отровното трио" скочи срещу назначението на Стамен Янев в БАИ

Г-н Янев ръководеше Българската агенция за инвестиции точно във времената, когато приятелските бизнес кръгове на властта биваха предпочитани пред чуждите инвеститори

Стамен Янев
Стамен Янев Източник: БАИ

"С изненада научихме от медиите за назначението на г-н Стамен Янев на длъжността Изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. Очакванията на гражданите и на политическите сили, изправили се срещу досегашния режим, не са свързани с назначаването на висши постове на кадри, заемали политически длъжности в кабинета на Бойко Борисов. За нас това е вкопаване във властта на вторият ешелон на ГЕРБ и предизвиква съмнение за задкулисни партньорства". Това заявяват в своя позиция "Отровното трио" и Единна народна партия (ЕНП) - част от коалиция "Изправи се! Мутри вън!"

 

Ето какво гласи тяхната позиция:

В рамките на естествените кадрови промени на всеки новоназначен кабинет, с изненада научихме от медиите за назначението на г-н Стамен Янев на длъжността Изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. Очакванията на гражданите и на политическите сили, изправили се срещу досегашния режим, не са свързани с назначаването на висши постове на кадри, заемали политически длъжности в кабинета на Бойко Борисов. За нас това е вкопаване във властта на вторият ешелон на ГЕРБ и предизвиква съмнение за задкулисни партньорства. Сигурни сме, че тези съмнения могат да бъдат изчистени.

 

Г-н Янев ръководеше Българската агенция за инвестиции точно във времената, когато приятелските бизнес кръгове на властта биваха предпочитани пред чуждите инвеститори, а те на свой ред напускаха България. Страната ни пропусна много възможности да се позиционира като привлекателна инвестиционна дестинация.

Обратно – очаквахме проверка на г-н Янев като шеф на агенцията по обществени поръчки по европейски програми, проведени по меко казано съмнителен начин. Заемането на този пост блокира тази възможност и дава шанс следите да бъдат заметени.

 

Аргументът за назначението на г-н Стамен Янев е дългия му опит, но в модерната ни история Бойко Борисов има най-голям опит като премиер?! С акта на назначение даваме сигнал на чуждите инвеститори, че от страната ни могат да очакват същата политика, като до ден днешен. Същият господин е в управлението на Българската банка за развитие, като председател на Надзорния съвет, където човек не можеше да попадне без благословията на официалните и неофициалните центрове за влияние, които до вчера управляваха България.

Ние категорично подкрепяме преструктуриране на БАИ и смяна на нейното ръководство, но не и реставрация на хора, които представляват властта, отхвърлена от българския народ на избори".

Още от "България"

Последни новини

Най-четени