Отстраненият шеф на разузнаването: Основната причина за отстраняването ми е дългата ръка на Кремъл

Конституционният съд има тълкувателни решения, които могат да бъдат основа за процедура за импийчмънт

Атанас Атанасов, ДАР
Атанас Атанасов, ДАР Източник: Novini.bg

"Добре дошли в Римската империя. Императорът знаете кой е. Служебното правителство всеки ден се грижи да дава хляб, кръв и зрелища". Това заяви отстраненият от длъжност директор на Държавна агенция "Разузнаване" Атанас Атанасов.

 

"Основната причина за отстраняването ми е дългата ръка на Кремъл", смята той. Както и координирани действия на един бизнесмен с много обвинения, добави Атанасов.

 

"През изминалите месеци много се говори за справедливост и законност. Има индикации за диктатура. В момента има смесване на дейностите на различни служби. Мотивите за отстраняването ми не отговарят на истината. Намираме се в уникална ситуация, в която всичко се случва по нареждане на президента. Служебният кабинет в редица случаи нарушава конституцията. Можете да видите издаваните укази - това е най-сивата зона в нашето право. Президентските укази не подлежат на контрол, поради което аз не мога да потърся своите права", коментира Атанасов.

 

Той посочи, че заради указите, с които се нарушава конституцията има основания да се поиска процедура по импийчмънт на президента. "Конституционният съд има тълкувателни решения, които могат да бъдат основа за процедура за импийчмънт", разкри Атанас Атанасов. 

 

Работил съм за много правителства, това на ГЕРБ беше поредното. Да не коментира сега човекът със син поглед, който е и преподавател - съжалявам неговите студенти (има предвид Бойко Рашков, бел.ред). Действията на службите срещу зловредното руско влияние са причина за смените в службите. Нека журналистите проверят това, настоя бившият директор на ДАР. 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени