Парламентарни избори 2023: До 18 март се подават заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия и по настоящ адрес

Това съобщиха от пресцентъра на община Мездра

Парламентарни избори`2023
Парламентарни избори`2023 Източник: Община Мездра

Във връзка с произвеждането на изборите за народни представители на 2 април 2023 г. Община Мездра уведомява избирателите, че:

• Избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с Подвижна избирателна кутия, заявяват желанието си в писмена форма чрез подаване на заявление по образец до кмета на общината (Приложение №67-НС от изборните книжа), подписано саморъчно и подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата, факс или чрез електронно заявление през интернет страницата на Община Мездра: http://mezdra.bg/ в срок до 18 март 2023 г.

 

• Избиратели, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, могат да поискат да бъдат вписани в избирателния списък по настоящ адрес до 18 март 2023 г. Искането (Приложение №21-НС от изборните книжа) се прави писмено до кмета на общината, кмета или кметския наместник на населеното място или чрез електронно заявление през интернет страницата на Главна дирекция "Гражданска администрация и административно обслужване" (ГРАО) в Министерство на регионалното развитие и благоустройството на адрес: https://regna.grao.bg/.

 

• До 18 март 2023 г. кандидатите за народни представители, членовете на ЦИК, членовете на РИК и наблюдателите на изборите могат да подадат заявление-декларация (Приложение №25-НС от изборните книжа) за издаване на удостоверение за гласуване на друго място.

 

• До 25 март 2023 г. избиратели, спрямо които са допуснати непълноти и грешки в избирателния списък, могат да поискат отстраняването им с писмено заявление (Приложение №17-НС от изборните книжа) до кмета на общината, кмета или кметския наместник на населеното място.

 

Община Мездра ще осигури приемането на заявления от граждани и в съботните дни на 18 март и на 25 март 2023 г. от 8:30 до 17:00 часа. Безплатен телефон за справки в избирателните списъци: 0800 1 8436.

Още от "България"

Златните момичета на България Стилияна Николова и Боряна Калейн с нов триумф в Баку

Стилияна Николова игра само един финал и взе златото на бухалки, Боряна Калейн спечели злато на топка и лента и сребърен медал на обръч във финалите на отделните уреди

Прочетете повече прочетете повече

Вътрешното удовлетворение от добрите дела е отблясък на пасхалната радост, каза митрополит Йоан

Когато човек сам се бори със злото, надявайки се само на себе си, то победата се оказва непосилна, каза още владиката. Той допълни, че ако човекът обаче призове Божията помощ, то ще излезе от тази битка победител

Прочетете повече прочетете повече

Зоологическата градина в София е отворена и е с редовно работно време по време на всички празнични дни до 6 май

По повод Световния ден на леопарда, който беше отбелязан вчера, от зоологическата градина припомнят, че могат да се видят три персийски леопарда

Прочетете повече прочетете повече

В Русе Благодатният огън ще дойде от Румъния

Тъй като няма да има делегация на Българската православна църква в Йерусалим, ние ще използваме близостта си с Румънската църква, каза Главиницкият епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Наум

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени