Парламентът създаде временна комисия за дървата за огрев

За председател беше избран Любен Иванов от "Демократична България"

Пленарна зала, НС, Народно събрание, дебати
Пленарна зала, НС, Народно събрание, дебати Източник: Zonanews

С пълно единодушие парламентът гласува за създаване на временна комисия, която ще се занимава с недостига и високите цени на дървата за огрев.

 

За председател беше избран Любен Иванов от "Демократична България" въпреки становището на парламентарната група, че "България и Румъния са единствените страни в ЕС, които се отопляват по този архаичен начин", съобщи БНР. 

 

По време на дискусията депутатите се обединиха около становището, че трябва да се спре порочната практика дървата за огрев към населението да се използват за политически цели.

 

Служебният министър на земеделието Явор Гечев се обърна към народните представители:

"Нека успокоим българските граждани, че дърва за зимата ще има. Което не значи, че няма затруднения. Да има редица общини в които има затруднения по отношение на предоставянето на дървата, но нека да сме внимателни с приказките".

 

 

Още от "България"

Прокуратурата в становище за промените в Конституцията: Засяга се правната сигурност и стабилност

Създава се реален риск вместо да се постигне по-голяма отчетност на прокуратурата, корективът в лицето на несъдебната квота във Висшия прокурорски съвет да се превърне в инструмент за политическо влияние в съдебната власт

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът Главчев на среща с ЦИК: Имате нашето пълно съдействие за подготовката на честни и прозрачни избори

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова определи днешната среща с изпълнителната власт като навременна и изрази увереност, че с нея се поставя добро начало на съвместната работа по организирането на вота

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени