Партиите в коалицията ще продължат разговорите за помощта за Украйна и след посещението на българската делегация в Киев

България трябва да има ясна, конкретна и единна позиция, каза депутатът от ИТН Станислав Балабанов

Станислав Балабанов, ИТН
Станислав Балабанов, ИТН Източник: Zonanews

Партиите в коалицията ще продължат разговорите за помощта за Украйна и след посещението на българската делегация в Киев. Това заяви депутатът от "Има такъв народ" (ИТН) Станислав Балабанов след края на коалиционния съвет днес.

 

Това, което виждам от тази среща, е, че по-скоро всички са в очакване как ще протече това посещение и, на база на цялата тази информация, предстои да водим един нормален диалог, коментира той. По думите му предстои да се изчистят детайлите, преди предложението за отпускане на помощ за Украйна да влезе за обсъждане в пленарната зала на Народното събрание следващата седмица.

 

България трябва да има ясна, конкретна и единна позиция, за да се знае какво България ще изпраща в бъдеще и под каква форма, каза депутатът от ИТН. Балабанов съобщи, че пътуването до Украйна е по инициатива на министър-председателя Кирил Петков, като се очаква българската делегация да се срещне с президента Володимир Зеленски.  Депутатът отказа повече подробности за самото пътуване от съображения за сигурност.

 

Балабанов ще е представителят на ИТН в делегацията. До Украйна ще пътува и заместник-председателят на парламентарната група на "Продължаваме Промяната" Калоян Икономов. Атанас Атанасов от "Демократична България" също ще е част от делегацията. От БСП решиха да не изпращат свой представител. На въпрос дали са успели да сближат позициите си с БСП, Балабанов отговори, че темата по-скоро остава отворена. По думите му разговорите ще продължат на база на това, което ще се случи в Украйна.

 

По повод обявената от премиера Кирил Петков във Фейсбук дарителска кампания за помощ за Украйна Балабанов коментира, че това е било необмислено решение.

Още от "България"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени