Партията на Стефан Янев започна да се разпада още преди да е учредена

Дясната му ръка Ралица Симеонова напуска проекта

Ралица Симеонова
Ралица Симеонова Източник: Пресцентър на МС

Ралица Симеонова, дясна ръка на бившия служебен премиер Стефан Янев, съобщи в профила си във фейсбук, че се отказва от участие в партията "Български възход". 

 

Симеонова бе зам.-министър на отбраната в правителството на Кирил Петков, но напусна ,след като Стефан Янев беше отстранен от позицията министър на отбраната. 

 

Ето и целия пост на Ралица Симеонова:

Скъпи приятели,
Много от вас ми пишат, че се страхуват да не бъдат излъгани отново. Много от вас разглеждат "Български възход" като алтернатива на компрометираното политическо статукво. И той наистина беше замислен като алтернатива, като пример за това как се прави един подобен партиен субект. Когато се ангажираш с политически формат, в който са фокусирани толкова много надежди и очаквания, отговорността е огромна. Поне от моя гледна точка е така. Защото за мен хората не са просто някакъв електорат. Не гледам на тях като на инструмент, който да ми осигури възможност да съм някъде или да получа нещо. За мен хората и общността са крайната цел на политиката. Последната трябва да обслужва именно тях, техните интереси и техните потребности. За добро или за лошо една от основните ми черти е, че съм твърде директна, открита и понякога леко крайна в отстояването на принципите, които смятам за правилни. И много сериозно се отнасям към ангажиментите, които поемам. А обещах да не лъжа и да не злоупотребявам с доверието на хората, които ми вярват. 
Вече имах възможност да подчертая, че основен проблем в новата формация "Български възход" е кадровият и той, за съжаление, не ми изглежда решим, не и към днешна дата. Формацията е обект на нездрав интерес и се пълни със странни партийни отломки и компрометирани личности. Кадровите решения са много важни, защото в крайна сметка идеите се реализират от хора. Ето защо, прецених, че няма как да бъда част от този проект, чрез който аз, в лично качество, не мога да изпълня основния си ангажимент, т.е. не мога да гарантирам, че няма да бъдете излъгани и предадени за пореден път. 
Принципите са над всичко, защото те осмислят всяка кауза, като й придават реална стойност и тежест. Винаги съм се опитвала да отстоявам принципите, в които вярвам, без значение от потенциалните последствия. За мен честта, достойнството, истината, родолюбието и справедливостта не са клишета. Компромис с тях не мога да направя, защото държа съвестта ми да е чиста. Вложих много енергия, усилия, емоции и лични средства през последните месеци, но една птичка пролет не прави, нито две, нито три... 
Благодаря на свестните хора, с които работих досега и с които се опитахме да вкараме качество и смислено съдържание в този проект. За съжаление, не сме критична маса. Все пак пожелавам успех и дано постепенно форматът да се изчисти от плявата, да стане жизнен и да допринесе за доброто на България. Аз пък ще се радвам на свободата да изразявам открито гражданската си позиция, както е било винаги досега. 
Пиша горното, за да няма излишни спекулации защо не съм на Учредителното събрание днес.

 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени