Първо заседание на правителството след изборите

Предстои вземането на десетки важни решения, вкл. свързани с участието ни в дейността на ЕС

Заседание на МС
Заседание на МС Източник: МС

Правителството ще проведе днес редовното си заседание. То ще е на фона на обявяването на окончателните резултати от Централната избирателна комисия за изборите. Вече е ясно кои партии влизат в парламента и колко мандата взимат. Предстои да се обявят и имената на избраните депутати, тъй като мощният преференциален вот ще пренареди част от първоначалната подредба на партийните листи. 

 

Иначе правителството ще обсъди днес проект на Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни, общински и частни училища през 2021 г.

 

Министрите ще разгледат проект на План за контрол и предотвратяване разпространението на заболяването африканска чума по свинете в България за периода 2021 - 2023 г., както и допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2021 г.

 

Очаква се правителството да одобри проект на изменение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица за периода 2014 - 2020 г. На заседанието ще се обсъди и проект на решение за разрешаване участието на военнослужещи от състава на Националния мобилен модул по комуникационно-информационните системи на НАТО в мисията на НАТО в Ирак.

 

Предстои да се одобрят и рзултатите от участието на България в няколко заседания на ЕС, на Съвета на Европейския съюз, както и на Съвет "Общи въпроси".  

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени