Павел Вълнев се е "покатерил на черешата": Страната днес е по-зле от преди 20 години, когато емигрирах в Америка

Не могат да се сравняват Цветанов и Борисов, добавя в интервюто за БНР той

Павел Вълнев и Цветан Цветанов
Павел Вълнев и Цветан Цветанов Източник: РБ

Антон Тодоров

Павел Вълнев, който си купи партия и напазарува заедно с това няколко дузини партийни функционери во главе с Цветан Цветанов, на когото се оказа работодател, днес е изрекъл няколко чутовни глупости по БНР. Наистина, ако човек не ги чуе, а само прочете за тях ще си помисли, че Бабикян е овладял изцяло националното радио (частично той наистина го контролира) и го е превърнал в обикновен апендикс на фейк сайтовете си. Зам.-председателят на партия "Републиканци за България" демонстрира три "Н" в това интервю: нула адекватност, нула информираност за състоянието на страната, икономиката й и нейните финанси, нула желание тази негова неинформираност да се промени. Нещо повече - Вълнев е решил, че може да се "покатери на черешата" и оттам да ни демонстрира, че човек дори и в Америка да отиде, дори и бизнес да му направят, той пак си остава онова, което е бил преди тази уж промяна. А лицето Вълнев е крайно настоятелен непременно да ни докаже, че става май само за лош пример. Като не знаеш нещо и не си информиран, или питай, или си трай. Това е златното правило, вкл. и най-вече и в Америка.

 

Да кажеш като Павел Вълнев, че България днес е по зле от 2000-2001 г., си е направо ритуално, демонстративно политическо самоубийство, защото дори и кучетата на село усещат разликата. Вълнев обаче не я усеща. А е достатъчно да сравни най-важния макроикономически показател - брутния национален продукт преди 20 г. и днес - за да ще разбере колко абсурдни са думите му. Тогава БНП на България е около 30 млрд. лв, днес - 120 млрд. лв., т.е. построени са 4 Българии за тези две десетилетия. Може да погледне снимка от 2000-2001 г. и да сравни с днешна България. Да изброявам ли - над 60 пречиствателни станции, стотици км нови магистрали, стотици нови предприятия, основно със западни инвестиции, доходи, скочили близо десет пъти, България е IT тигър на Балканите, а БДЖ, което беше в допотопно състояние и близо 800 млн. дългове, днес вече няма задължения и за пръв път от 35 години се оборудва с модерни влакове и то не какви да е, а Siemens. И още, и още, и още. Какво ли още не се е променило към по-добро и по-хубаво за тези 20 години! Само Павел Вълнев остава с "широко затворени очи". 

Износът на България днес е над 1/3 високотехнологична продукция, която изнасяме на силно конкурентните западни пазари. Това пред 20 години беше утопия. Финансовата стабилност на България е давана за пример в ЕС. От западните ни партньори, не от някой друг. Контрабандата на цигари е намаляла десетки пъти в сравнение с 2000-2001 г. България вече е диверсифицирала доставките на газ, няма ги посредниците, които надуваха и без друго надутите руски цени. Тъкво обратното - "Газпром" върна на България стотици милиони левове вследствие на политиката на ЕС и българското правителство в тази сфера. България е прочистена от руски шпионаж - от страната ни за една година са изгонени 6 руски дипломати, вкл. военен аташе на Русия. Нека припомня на Павел Вълнев, че докато Борисов е приеман и разчитан като сигурен проамерикански и проатлантически съюзник, наемният работник на Вълнев, бившият служител на Седмо управление на ДС Цветан Цветанов назначи цели партизански отряди от ченгета, докато беше вътрешен министър 2009-2013 г. - 43 души. И това не е мое мнение, а факт, който е описан преди три години от Христо Христов, който беше сред създателите на Цветанцветановата партия, но се дръпна овреме като видя какви ченгета нахлуха там. 

Мога да продължа още много, но дори и това е достатъчно, за да си дадем сметка, че е най-добре Павел Вълнев да се върне към ТИР-аджийството. Другото не е негова работа, не му се отдава, не се намира в свои води, дрънка глупости и се излага сериозно. Е, да, Цветанов ще трябва да си търси друг чорбаджия, но аз не съм сигурен, че Цв.Цв. има само един работодател. А и от няколко дни ми се върти в главата доста перверзната идея Цветанов да замени Фики в рекламата на "Палмс бет" за апартамента. Представяте ли си, Цветанов, който извива глас в ритъма на "Сега е момента, за апартамента". Nice, а? 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени