Пеевски: Мотивите за наложените санкции не съдържат нито един верен факт

Дискредитира ме олигарх с добри контакти, пише още той

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: Zonanews

Бившият депутат Делян Пеевски изпрати официална позиция до медиите след като финансовото министерство на САЩ съобщи, че той е в списъка на санкционираните лица за корупция по линия на закона "Магнитски". "Във връзка с включването ми от страна на САЩ в санкционния списък заявявам, че считам подобен акт за абсолютно недопустим, тенденциозен и неотговарящ на духа и смисъла на този закон", заяви Пеевски.

 

"Това е така, защото не съм извършил нищо, с което да съм накърнил международно признати човешки права, не съм държавен служител и не съм участвал в корупционни действия, като разпространените мотиви за наложените санкции не съдържат нито един верен факт", се казва в позицията на Пеевски.

 

"Същевременно съм наясно, че ангажираният значителен финансов и политически ресурс от страна на медиен олигарх и приватизатор, парадиращ с добрите си контакти, които използва срещу своите опоненти, е допринесъл за дискредитирането ми. Информация за това какво се готви, присъства отдавна в неговите медии и за мен случилото се днес не е изненада", допълни Пеевски, цитиран от БГНЕС.

 

Уведомил съм адвокатите ми в САЩ и ще предприема всички законови действия срещу този акт, се казва в заключение от бившия депутат.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени