Пеевски: Не желая повече да коментирам лицето Николай Денков

Дребно отмъщение в "Пирогов" заради един съветник, е неговото обяснение за уволнението на директора на "Пирогов"

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: БГНЕС

Това лице не желая вече да го коментирам, отговори Пеевски на въпрос в НС дали сваля доверието си от премиера акад. Николай Денков.

 

"Не мога да разбера какво правят управляващите. Този цирк трябва да свърши. Едно казва премиерът, после казва "Не съм го казал". Това е смешна работа. Смятате ли, че е сериозно цялата държава да се тресе от "Пирогов", който си върши работата перфектно и спасява животи от цялата страна. Мислите ли, че тези политически сътресения трябват? Заради един съветник, който си позволи нечувано държание в "Пирогов", си отмъщават. Това е дребно отмъщение. Трябва да разберат къде се намират и това да свърши веднага", коментира лидерът на ДПС Делян Пеевски по повод уволнението на шефа на "Пирогов".

 

Той отново повтори, че движението не участва в управлението. "Нито имаме министри, нито зам.-министри, нито желаем да имаме каквото и да е било общо с това нещо. Ние подкрепяме евроатлантическото мнозинство в парламента и правителство, защото няма друго. Видяхме до какво водят служебните правителства - до пълна разруха, затова сме на това дередже", посочи той.

 

И ДПС, както и ГЕРБ, няма да гласуват бюджета за 2024. "Няма нищо спешно в бюджета, държавата колко време е работила без бюджет", каза Пеевски днес. Законът за бюджета е предвиден в седмичната програма на депутатите, но Пеевски призова да се види дали изобщо ще остане в седмичната програма.

Още от "България"

Ротацията в СЕМ започна: Габриела Наплатанова застава начело за 6 месеца

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за ротационно заемане на ръководната длъжност се стигна след четири неуспешни гласувания на четири поредни заседания на членовете на регулатора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени