Пеевски обяви война на руската пропаганда - сигнализира Сарафов, МВР и ДАНС за 400 сайта с прокремълски наративи

Сигналът е свързан с оповестени данни от проучвания на Фондация за хуманитарни и социални изследвания

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: БТА

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски изпрати сигнал до и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, главния секретар на МВР Живко Коцев и до шефа на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Пламен Тончев за 400 роботизирани сайтове, които провеждат дезинформационна война и проруска пропаганда на територията на България.

 

Сигналът е свързан с оповестени данни от проучвания на Фондация за хуманитарни и социални изследвания. В тях се посочва, че тези 400 сайта произвеждат по 2000 публикации дневно, усилвани допълнително чрез социалните медии. Пеевски иска отговори от ДАНС, МВР и прокуратурата дали съществува мрежа от проруски сайтове и кой стои зад нея.

 

"Има ли доказателства, че Русия провежда дезинформационни кампании, за да бъдат объркани хората чрез постоянно променящи се наративи и версии за събитията, като с това застрашава гражданското общество и социалния мир", пита Пеевски.

 

Руска пропаганда
Руска пропаганда Източник: Вася Ложкин/Telegram

 

Още от "България"

Ротацията в СЕМ започна: Габриела Наплатанова застава начело за 6 месеца

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за ротационно заемане на ръководната длъжност се стигна след четири неуспешни гласувания на четири поредни заседания на членовете на регулатора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени