Пеевски обяви война на руската пропаганда - сигнализира Сарафов, МВР и ДАНС за 400 сайта с прокремълски наративи

Сигналът е свързан с оповестени данни от проучвания на Фондация за хуманитарни и социални изследвания

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: БТА

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски изпрати сигнал до и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, главния секретар на МВР Живко Коцев и до шефа на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Пламен Тончев за 400 роботизирани сайтове, които провеждат дезинформационна война и проруска пропаганда на територията на България.

 

Сигналът е свързан с оповестени данни от проучвания на Фондация за хуманитарни и социални изследвания. В тях се посочва, че тези 400 сайта произвеждат по 2000 публикации дневно, усилвани допълнително чрез социалните медии. Пеевски иска отговори от ДАНС, МВР и прокуратурата дали съществува мрежа от проруски сайтове и кой стои зад нея.

 

"Има ли доказателства, че Русия провежда дезинформационни кампании, за да бъдат объркани хората чрез постоянно променящи се наративи и версии за събитията, като с това застрашава гражданското общество и социалния мир", пита Пеевски.

 

Руска пропаганда
Руска пропаганда Източник: Вася Ложкин/Telegram

 

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени