Петър Москов: Румен Радев обединява старата просъветска левица с модерния либерален и зелен екстремизъм

Аз имам много приятели в ДБ, но ДБ е либерална формация, те имат различни решения, които предлагат. Консервативното е едно, а зеле...

Петър Москов
Петър Москов Източник: БНТ

Аз имам много приятели в ДБ, но ДБ е либерална формация, те имат различни решения, които предлагат. Консервативното е едно, а зеленолибералното е друго, каза по БНТ лидерът на партия КОД Петър Москов. "Когато аз съм бил в позиция да определям политиката и действията на ДСБ, не е бил възможен разговор, камо ли цел за формиране на каквто и да било взаимодействие с БСП, пък било то и тематично. За десния човек има линии, които не могат да се прекрачват. Аз съм същият, който съм бил преди 5 и 10 години", добави той по отношение днешните призиви на лидера на ДСБ Атанас Атанасов за общи действия с БСП.

 

За КОД основният противник е тази розова революция, която се вдигна от площада. Целта на президента, който обединява цялата тази история, е да съедини старата просъветска левица с модерния либерален и зелен екстремизъм. Това се нарича алтернатива, това се нарича промяна. Това е нашият противник, срещу това ние смятаме, че трябва да има десен политически съюз", комнтира Москов. 

"Бихме могли да партнираме с ГЕРБ и ВМРО. Изпратихме им писмо за общи действия. това, което получихме като отговор беше за позиционирането на 1, 2 или 5 души от КОД като народни представители в различните формации. Това не е нашата цел. Никой друг не иска да се подпише под тези основания, за които аз говоря", смята той.

 

Освен принципните политически разделения, трябва да има яснота как продължава животът ни от днес, от утре и занапред, каза Петър Москов. Затова в програмата на КОД има категоричен отказ от това, да продължаваме с разказа кой мерки са добри и кой мерки са лоши (имам предвид здравната и икономическата криза). Няма добри мерки, няма мерки, които да не вземат предвид цената. Ние излизаме с програма за промяна на философията на решаването на кризата. В случая със здравната криза тя предвижда премахване на практиката "затваряне" и се замества с тестване - всички ли или само заразените да бъдат ограничавани, разкри той.

 

Относно контрола върху съдебната система, Москав каза, че "един десен човек не може да повери тзи контрол на една неправителтвена организация, която била независима".
"Защото нито я знам колко е независима, нито къде е адресът на гражданското общество. За нас решението е изваждането на прокуратурата от съдебната система и превръщането й в това, което трябва да бъде - инструмент на политическото управление на базата на доверието на хората за ясна държавна репресия срещ убандидите", завърши Петър Москов от КОД.

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени