Пети мандат за Борислав Михайлов начело на българския футбол

Димитър Бербатов ще обжалва

Борислав Михайлов и Димитър Бербатов
Борислав Михайлов и Димитър Бербатов
Борислав Михайлов беше преизбран за президент на Българския футболен съюз в изключително оспорван вот. Досегашният ръководител на родния футбол спечели с 241 гласа срещу основния си опонент Димитър Бербатов, за когото гласуваха 230 делегати на днешния извънреден конгрес. Това означава, че Михайлов ще оглави футболната централа за пети пореден мандат.
 
По-рано днес десетки фенове протестираха пред НДК, където се проведе гласуването, скандирайки срещу досегашния президент. В негова подкрепа обаче се обяви Наско Сираков, който беше делегат от футболния клуб “Левски”. Опонентът му Димитър Бербатов беше издигнат от друг голям столичен клуб – ЦСКА. Изборът на новия стар председател се проведе в присъствието на представители на ФИФА и УЕФА.
 
Димитър Бербатов приема загубата в битката за президентския пост на БФС, но ще се обърне към съда, тъй като смята, че не е бил спазен уставът. Един глас реши вота, но бившият нападател смята, че има нарушение. 
 
"Разочаровани сме от факта, че 20 клуба от Благоевград не бяха допуснати по необясними причини. В крайна сметка вотът е такъв, какъвто е, научили сте го. Но има едни нарушения, които се опитвахме да оспорим. В началото беше казало, че 483 делегата са вътре, трябваше 242, за да се спечели... Защо няма балотаж? Ние това питахме. Отговориха ни... даже не разбрах какво ни отговориха. Водещият на цялата шоу-програма се опита да каже нещо, ние се опитахме да покажем в устава какво е написано".
 
Ще оспорваме, тъй като пак има съд, пак можем да се обърнем насам. Водим се по устава на БФС, но те не го правят това. Загубата е за нас, каза Бербатов пред журналистите.

Още от "България"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени