Петиция срещу Радостин Василев заради готвено затваряне басейна на Спортната палата

Вървим ли към поредното източване чрез ремонт, питат от инициативата

Радостин Василев
Радостин Василев

Петиция срещу намерението на министъра на младежта и спорта Радостин Василев да затвори басейна на Спортната палата за неопределено време за "модернизиране" и "осъвременяване" е организирана от загрижени за родното плуване лица. Те са притеснени, че басейнът ще последва съдбата на комплекс "Червено знаме", който повече от 12 години е обект на кражби и празни обещания.

 

"Да спасим басейн Спортна палата (БСФС) в София" бе публикувана на Peticia.com на 17 май и вече е подкрепена от над 250 души. Според публикацията за затварянето на басейна липсва всякаква конкретика. Вървим ли към поредното източване чрез ремонт, питат от инициативата.

 
Петицията във Фейсбук
Петицията във Фейсбук Източник: Скрийншот/Facebook

Ето пълния текст на петицията:

"Министърът на младежта и спорта Радостин Василев иска да затвори басейна на "Спортна Палата" (БСФС) за "модернизиране" и "осъвременяване" за неопределен период от време.

Нека да не забравяме за един друг подобен проект – комплекс "Червено Знаме" – който повече от 12 години е обект на кражби и празни обещания.

Важно е да отбележим, че при затварянето на басейна липсва всякаква конкретика. В лаконичния си отговор, министърът единствено казва "ще бъдете допълнително информирани".

Състоянието на басейна е добро и определено няма нужда от пълно затваряне за неопределен срок. Това силно напомня за съдбата на "Червено Знаме".

В България няма друг такъв 25 метра басейн, с дълбока част 5 метра, чиято пречиствателна система е единствена по рода си в страната. В басейна се организират държавни първенства още от 1957г година и отговаря на всички международни изисквания на FINA и LEN. Направени са стотици рекорди като само през 1980 година има 43 поставени държавни рекорда.

Освен крайно притеснителния начин, по който се случват нещата, последствията са:

• Над 250 деца, обучаващи се на плуване, от които 80 картотекирани за държавни първенства – са лишени от възможността да плуват.

• Всички посетители на басейна също остават на "сухо", а цената е напълно достъпна – 8 лева за единично свободно посещение.

Моля подкрепете и споделете за да стигнем до повече хора!

1. Басейна на "Спортна Палата" няма нужда от пълно затваряне за неопределен срок!

Предложението на Министерството, за "модернизация", звучи много добре, но то не налага пълно затваряне.

2. В последните години договорът е година за година, което възпрепятства наемателите да инвестират свои средства в басейна. Този срок е прекалено кратък и трябва да бъде променен.

3. Отделете 2 минути и подпишете петицията: Да спасим басейн "Спортна Палата" (БСФС) в София", се казва в петицията.  

Още от "България"

Последни новини

Най-четени