Пламен Николов: Следват избори до дупка

Изпадна се в доста нездраво любопитство по отношение на моята скромна личност - на семейството ми, на децата ми, което не беше нужно, добави той

Пламен Николов
Пламен Николов Източник: БНТ
Решението дойде съвсем естествено, след всичко, което се случи. Чувствам се разочарован за всички останали хора, за избирателите, не само наши, за всички останали в цялата страна, които възлагаха тази идея на ИТН - този път да се сформира правителство наистина. Голяма отговорност, която се стовари върху нас. Това коментира пред журналисти в НС Пламен Николов, който минути по-рано оттегли кандидатурата си за министър-председател.
 
"Разочаровахме хората, че не можахме да осъществим идеята на тази сграда да направим единение, точно, когато е най-нужно на нашата страна. Планът за възстановяване вероятно ще бъде отложен, всичко, свързано с COVID кризата, приемането на новата бюджетна рамка, без която няма да можем да си мечтаем за увеличение на пенсиите. Разочарован съм не в личен план, разочарован съм за страната ни", заяви Пламен Николов.
 
Относно евентуално оттегляне на кандидатурата на Петър Илиев за вътрешен министър, Пламен Николов коментира:
 
"Ние сме отбор, аз имам чудесни впечатления от г-н Илиев, не мога да коментирам нито неговия личен живот, нито неговите научни трудове. Не съм компетентен в тази сфера. Ако цената на този компромис е била личността на г-н Петър Илиев да не присъства в това правителство, мисля, че това ще бъде подвеждащ аргумент, защото едва ли това е основната причина. Следват избори до дупка и отново патова ситуация. Притеснява ме, че ще разочароваме хората с нашето поведение, всички български избиратели, но това ще консолидира нашите", каза още Пламен Николов.
 
По думите му "Има такъв народ" са направили всички експертни срещи, които са зависели от тях. "Направихме дори невъзможното, постигнахме компромиси по политики, където не сме мислили, че това е възможно. В лично качество направих абсолютно всичко, което зависеше от мен", допълни Пламен Николов и поясни, че някои медии са водили разрушителна кампания срещу него.
 
"Изпадна се в доста нездраво любопитство по отношение на моята скромна личност - на семейството ми, на децата ми, което не беше нужно. Разбирам, че живеем в балкански условия, но все пак нали се стремим да бъдем европейци", каза още Пламен Николов.

Още от "България"

Работещи в ИА "Автомобилна администрация" излизат на протест

Исканията на протестиращите са за равно възнаграждение за изпълняващите еднакви функции и заемащи еднакви длъжности, увеличаване на основните работни заплати с 30%, подобряване на условията на труд

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени