Плевнелиев: Радев напълни президентството с кадри на ДС, а зове "Мутри, вън"

Тази буря, която предстои ще реши всичко - дали България ще влезе в еврозоната или не, дали Радев ще има втори мандат, дали Борисов няма да има нов мандат. Ще видим тежък сблъсък в България. Това каза пред bTV бившият президент на Росен Плевнелиев

Плевнелиев: Радев напълни президентството с кадри на ДС, а зове "Мутри, вън"
Плевнелиев: Радев напълни президентството с кадри на ДС, а зове "Мутри, вън"

"Румен Радев по един погрешен и недържавнически начин, воден от собствената си омраза към министър-председателя и желание за мъст, назова датата 28 март дори без да помисли малко. Това е груба грешка и гаф на държавния глава. На един държавен глава не му отива да каже нещо и след това да се отметне. Когато Радев посочи дата 28 март - шефът на неговия Стратегически съвет я отмени, агентът на ДС под прякор "Майстора" постави под съмнение датата на изборите", каза Плевнелиев.

Александър Маринов, председател на СТратегическия съвет при президента и и Илия Павлов през 1996
Александър Маринов, агент-явочник на ДС с псевдоним "Майстора" и председател на Стратегическия съвет при президента заедно с Илия Павлов от мафиотската групировка "Мултигруп"през 1996 г. Източник: zonanews.bg
Росен Плевнелиев безкомпромисно разтълкува опасната за България и българите рамка, в която Румен Радев действа и взема решения.
"Президентът Радев и всички популисти имат интереси, но нямат ценности. Радев говори за върховенство на закона, но не го спазва. Нека избираме хората, които надграждат институциите. Последните 3 избора бяха организирани от ГЕРБ и не бяха оспорени от никого. Популистите нямат интерес от нищо друго, освен от кризи, те знаят как да се заиграят с проблемите на хората, но не знаят как да ги решат дългосрочно", каза Плевнелиев.
"Голямата игра ще се случи през април и май. Популистите винаги се подкрепяли БСП и ДПС. Президентът Радев ще бъде не само първият президент популист, но и първият който няма да влезе в конфликт с вицепрезидента си. Това е защото г-жа Йотова държи ключът към президенството на Радев. Той отива в избраното от народа НС по време на протестите. Останаха само собствените му поддръжници от БСП и той каза: Управляващите са отвън. Той взриви собствената си политическа партия", каза още Росен Плевнелиев.

"Вчера имах дълъг разговор с директора на МВФ Кристалина Георгиева, обсъдихме буквално дълъг списък от държави, 200, оценката на нея и мойта е, че България се справи изненадващо добре на фона на глобалната ситуация", сподели Росен Плевнелиев.

"Поне половината държави в света паднаха по-тежко от нас в тази криза. Ако погледнем в Юростат, МВФ, Световната банка - нямаме поводи да се самопринизяваме и самонаказваме - нито сме най-лошите, нито сме най-корумпираните, това лошо самочувствие ни пречи и ни бута в казана по чисто българския начин. Това, което трябва да правим е да даваме решения, а не да се заиграваме със страховете на хората. Нужни са ни силни институции, силна здравна система, която е предпоставка за силна и богата нация", каза бившият президент в периода 2012-2017 гг. Бих дал оценка "5" по шестобалната система за справянето на правителството с пандемията досега", добави той. 

 

 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени