Почина някогашната телевизионната водеща в комунистическа България Анахид Тачева

След смъртта на Димитър Цонев, бившата говорителка на БНТ замина при семейството на по-малката си дъщеря в САЩ, а здравето й бе разклатено заради прогресираща деменция

Анахид Тачева
Анахид Тачева Източник: Скрийншот видео кадър

Една от най-известните говорителки на Българската национална телевизия Анахид Тачева издъхна днес на 82-годишна възраст. Години от своя живот Тачева отдаде на Българската телевизия в комунистическа България, като от 1962 г. е говорителка на "По света и у нас". Приятели, колеги и близки ще могат да си вземат последно сбогом с нея в сряда от 14:30 часа в църквата "Свети Седмочисленици" в столицата. 

 

Анахид Мелкон Тавитян е родена на 15 октомври 1940 година в София. Веднага, след като завършва гимназия през 1958 г. се омъжва за актьора Коста Цонев. Първородното им дете е журналистът Димитър Цонев, който внезапно почина от масивен инсулт през 2016 г. От брака си с актьора Тачева има и дъщеря Теодора.

 

През 1962 г. Анахид Тачева печели конкурса на БНТ и оттогава дълги години е говорителка на първа програма на националната телевизия. След като се развежда за втори път с Коста Цонев, красивата говорителка се омъжва за Васил Тачев и се ражда дъщеря им Анахид.

 

След смъртта на Димитър Цонев, бившата говорителка на БНТ замина при семейството на по-малката си дъщеря в САЩ, а здравето й бе разклатено заради прогресираща деменция.

 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени