Покана с 12 грешки изпратиха до партиите от "Има такъв народ"

ИТН - Има такива неграмотници, пишат в социалните мрежи

Поканатана ИТН до ИБНИ
Поканатана ИТН до ИБНИ

Очакваната покана за представянето на структурата и състава на Министерския съвет от страна на "Има такъв народ" бе получена от ДБ, ИБНИ и БСП по обяд. Но и в трите парламентарни групи писмото предизвика сериозно изумление. Оказа се, че поканата е с общо 12 правописни и пунктуационни грешки, установи един от най-добрите преводачи и коректори в ерудирано българско издателство, до когото "Труд" се е допитал.

 

Прави впечатление, че освен лаконичността си, поканата е повече от обща. А множеството грешки, които бяха забелязани веднага на кратките редове, предизвикаха стотици коментари във фейсбук. Николай Хаджигенов  публикува поканата до ИТН на своя профил, но само за минути там последваха десетки реакции: "Неграмотността е повсеместна. Всички ми казват, че това било несъществено. Ама ще ме прощават - ако не можеш грамотно да се изкажеш, какви претенции имаш за управление на цяла държава тогава!", пише до ИБГНИ Мая Парчева.

 

"Интересно... Може би, преди да лансират хора, владеещи по няколко езика, би следвало да се наблегне на владеенето на български език, който все още е официален", коментира Мирослава Бодурова.

 

"ИТН - Има Такива Неграмотници! Ужас! Това е писано от четвъртокласник, на когото току-що са му подарили компютър втора употреба!", възмущава се Нина Георгиева. "Не са ви определили дрескода за срещата – шнорхел и плавници", отбелязва закачливо Калин Крулев по адрес на номинирания за премиер от ИТН Пламен Николов.

 

Междувременно от БСП обявиха лаконично, че срещата на Пламен Николов с ПГ на червените ще е от 17.00 часа във вторник в зала "Изток" в Народното събрание. От "Демократична България" също посочиха, че ще отидат на срещата. Тяхната е от 15,30 часа, а Христо Иванов заяви, че не е обиден на Трифонов заради нападките му във фейсбук.

 

"Ако искат нашата подкрепа, оставаме на разположение, ние сме добронамерени. Не сме лично засегнати. Дадох отговор на твърденията, които бяха отправени. Изобщо не става дума за някакви емоции", каза Христо Иванов.

Още от "България"

Родителите на Филип: Съдиите и прокуратурата са на страната на убийците. Не очаквахме убиецът на сина ни бъде освободен

Бащата на Филип посочи, че делото е седяло "на трупчета" цяла година преди да излезе резултатът от кръвната проба на мъжът, блъснал сина му на пешеходна пътека

Прочетете повече прочетете повече

Министърът на правосъдието: Няма правова държава без свободна и независима адвокатура

Важно е в тези дни, когато виждаме мрежите на влияние в съдебната система и прокуратурата, стигнали на високи нива, адвокатурата да е достатъчно взискателна към своите представители, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени