Полицаите в страната няма да спрат протестите си

Те излязоха с декларация, в която заявяват, че "не приемат политиката по доходите в МВР и сектор "Сигурност", провеждана от управляващата коалиция

Протест на полицаи, пожарникари и служители в системата на затворите
Протест на полицаи, пожарникари и служители в системата на затворите Източник: Zonanews
Полицаите у нас няма да спрат протестите си, предаде кореспондентът на NOVA в Пловдив. Това стана ясно след извънреден федеративен съвет на служителите, работещи в МВР.
 
На националното съвещание, провело се  в Пловдив, те излязоха с декларация, в която заявяват, че "не приемат политиката по доходите в МВР и сектор "Сигурност", провеждана от управляващата коалиция. Не приема начина, по който започва реформирането на МВР и ако продължи да се отдалечава от записаното в Програмата за управление на Р България, ще се противопостави активно. Възлага на Управителния съвет при липса на договаряне по тези проблеми да продължи протестната кампания на СФСМВР с всички възможни средства".
 
Припомняме, че недоволството на полицаите е срещу ниското заплащане и условията на труд. Протестиращите настояват за поне 20% увеличение на основните заплати и се обявиха против поредната, според тях, реформа "на парче". Пожарникарите са разтревожени от неяснотата около идеята за изваждането на структурата от системата на МВР и обособяването й като самостоятелна държавна организация. Към исканията им се присъединиха  служителите на жандармерията и надзиратели, работещи в арестите и затворите у нас.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени