Полк. Невяна Митева: Не се срамувам от нито един гражданин, привърженик на партия ГЕРБ

Уморихме се от рестарт на системата. Трябва да надграждаме, добави тя

Невяна Митева
Невяна Митева Източник: NOVA
Провокира ме ситуацията в страната, отношенията между хората и това, че се насажда един език на омразата, който не е характерен за нас, българите. Ние знаем, че сме способни хора, няма нужда някой да ни разделя. Това заяви в предаването "На фокус с Лора Крумова" по NOVA кандидатът за вицепрезидент, подкрепен от ГЕРБ в двойка с проф. Анастас Герджиков – полковник Невяна Митева. Тя отговори на въпрос какво я е провокирало да се включи в политиката. 
 
"Виждам възможност да допринеса с опита си за моята страна", посочи кандидатът за вицепрезидент
 
"Не се срамувам от всеки един гражданин, който е привърженик на политическа партия ГЕРБ. Не се срамувам и от другите българи, които не симпатизират на тази партия. Не бива с лека ръка да зачеркваме постигнатото от която и да била политическа партия".  
 
"За българите е трудно да разберат, че се уморихме от рестарт на системата. Искаме да надграждаме. Ако се научим да надграждаме и да даваме най-доброто от себе си – без да се обиждаме и нагрубяване, няма как България да не стои добре, както за българите в нея, така и за тези извън границите й", категорична е тя.
 
"Изобщо не съм се представяла в ролята на вицепрезидент. За мен предложението беше изненадващо. Но дойде от личност като професор Герджиков и ме накара да се замисля", подчерта тя.  
 
"В новата роля, в която се поставих, виждам възможност да допринеса с всичко, което имам като опит, за моята страна. Искам всички българи да усетят, че има друг тип отношение към тях", подчерта Митева.
 
По отношение на кампанията тя сподели, че се страхува, че може да направи грешки, подобно на тези, които е правила по време на спортната си кариера като плувец. "Никой не е безгрешен. Нямам такива претенции. Това ме прави човек", категорична беше тя.
 

Още от "България"

Живко Тодоров: Това, за което ние ще настояваме, е резултатът от проверката на КПКОНПИ да бъде оповестен също така публи

По изрядността на първата процедура са се произнесли и КЗК, и ВАС, а в комисията по втората участват общински съветници от всички партии в Общински съвет

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени