Поръчково задържане на бившия шеф на ДАНС

Припомняме, че Димитър Георгиев е директорът на ДАНС, който е в основата на изгонването на 9 кадрови руски разузнавачи, което никога няма да му бъде простено от "местните руснаци"

Димитър Георгиев
Димитър Георгиев Източник: Zonanews

Димитър Георгиев, който беше директор на ДАНС в периода 2015-2021 г., е задържан. Според NOVA, Георгиев е бил на лов в компанията на действащ служител на родното ФБР край село Сушица, област Симитли. Там е задържан по подозрение в "бракониерство". В момента го отвеждат с полицейска кола към Второ районно управление на МВР в Благоевград като криминален престъпник, съобщава ПИК. Припомняме, че Димитър Георгиев е директорът на ДАНС, който е в основата на изгонването на 9 кадрови руски разузнавачи, което никога няма да му бъде простено от "местните руснаци" - представителите на платената руска пета колона в отечеството ни. Очаквайте всевъзможни гадости и инсинуации от тези национални предатели. Тази е една от тях.

 

Около 11 часа снощи Димитър Георгиев се е връщал от оглед на ново ловно стопапство на негов приятел в района на Симитли заедно със свои колеги. Били са две коли. Спират ги патрули, които започват обиск. Държат ги седем часа на пътя. Изсипват се всевъзможни органи - горски, полиция, следователи. В другата кола откриват убито прасе. Твърдят, че дружината няма позволение от горските.

 

"По прасето не съм съм стрелял, изобщо не съм стрелял по животни, не съм убивал, не съм бракониерствал. Сложихме храна на животните и ги наблюдавахме. Не съм дори видял как е убито прасето, но сега изглежда искат да припишат всичко на мен и да ме оцапат. Как аз мога да отговарям за действията на друг човек, как да отговарям за убито прасе в чужда кола?", е заявил Георгиев пред ПИК.

 

След седем часа следствени действия на пътя и посред нощ, в момента Димитър Георгиев е задържан в Благоевград. Заедно с него в колата е и президентът на футболен отбор Сергей Ташков. Той също не е стрелял. Местни полицаи, пожелали да останат анонимни, са намекнали пред репортер на ПИК, че вероятно става дума за преднамерена акция с цел да бъде злепоставен Димитър Георгиев. 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени