Посланикът на Република Турция: В 30-годишната си професионална кариера за пръв път съм свидетел на такава силна съпричастност и желание за помощ, каквито проявяват в България към поразената от земетресения Турция

Посланик Айлин Секизкьок специално отбелязва съпричастността и готовността, с която официалните български институции помагат на Турция

Айлин Секизкьок
Айлин Секизкьок
Посланикът на Република Турция в София Н. Пр. г-жа Айлин Секизкьок благодари на българските граждани от различни етноси за съпричастността и помощта за пострадалите от земетресенията в нейната родина.
 
"В 30-годишната си професионална кариера за пръв път съм свидетел на такава силна съпричастност и желание за помощ, каквито проявяват в България към моята красива Турция, която бе поразена от земетресенията”, е написала дипломатът във фейсбук. 
 
Посланик Айлин Секизкьок специално отбелязва съпричастността и готовността, с която официалните български институции помагат на Турция.
 
"България е една от първите страни, които оказаха помощ на Турция, за което благодарим. България първа се отзова на призива ни да бъдат изпратени допълнително спасителни екипи.
 
От Министерството на отбраната веднага реагираха като заявиха, че ще изпратят с военен самолет още екипи. Те заминаха незабавно и оказват всякаква помощ”, посочва посланикът.
 

Още от "България"

Ротацията в СЕМ започна: Габриела Наплатанова застава начело за 6 месеца

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за ротационно заемане на ръководната длъжност се стигна след четири неуспешни гласувания на четири поредни заседания на членовете на регулатора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени