Посмешището Елена Гунчева напуска Народното събрание и партия "Възраждане"

Не вярвала на лидера

Елена Гунчева, Възраждане
Елена Гунчева, Възраждане Източник: Zonanews

Оскандалената и напълно провалена депутатка от ПП "Възраждане" Елена Гунчева обяви във фейсбук страницата си, че напуска Народното събрание и партия "Възраждане". Гунчева беше единственият отсъстващ от залата депутат, когато се гласуваше вотът на недоверие към кабинета. От партията й тогава съобщиха, че е в болничен. 


Тази нощ тя написа: "След изтичане на болничния ми, ще си подам оставката като народен представител и ще напусна "Възраждане", въпреки че още вярвам на идеите. Но вече не вярвам на лидера". 

 
Елена Гунчева изброява още причини за решението си - проблеми с пиара, хаотичната законодателна дейност, забрана за медийни изяви, кадровата политика на партията, която определя така: "Лидерът иска верни, а не умни и мислещи". 

 

Според нея Костадин Костадинов се отнасял с пренебрежение към русофилите, освен това прибрал безотчетните пари на депутатите си.

 

"В един момент ни беше нареждано да гласуваме всички предложения, които идват от страна на ГЕРБ. Те обикновено бяха някакви предложения или към второ четене, или законопроект, или проекти на решения на ГЕРБ с изключение на тези, които кардинално се разминаваха с политиката на партията за зеления сертификат, за декларацията за Украйна и оръжията, но за почти всичко останало виждах представители на ГЕРБ, които се договаряха по какъв начин да гласуваме. Ние изобщо нямахме думата. Това е може би от началото на тази година. В самото начало не беше така, каза тя за "Здравей България". 

Гунчева отбелязва, че това може да се проследи по стенограмите на Народното събрание колко пъти партия "Възраждане" е гласувала заедно с ГЕРБ. "Включително имаше и доста странни решения, за които никой не ни обясняваше защо гласуваме по един или друг начин" , добавя тя.

Елена Гунчева от "Възраждане" е едно от най-срамните неща, които са припарвали в българския парламент. Преди няколко месеца Гунчева, която написа следното в социалната мрежа:

"Не се отчайвайте, има някаква надежда - Русия има високо точкови (вероятно има предвид "високоточни"- бел. ред.) оръжия, така че точно може да улучи Министерски съвет. Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата". 

 

Този глупав пост предизвика гневна реакция от посланиците на САЩ, Албания, Австралия, Канада, Грузия, Израел, Япония и Обединеното кралство, които се присъединиха към своите колеги от ЕС в осъждането на заплахите за насилие срещу Министерския съвет и посланика на САЩ, отправени от депутатката Гунчева.

 

Постът на Елена Гунчева
Постът на Елена Гунчева Източник: Скрийншот/Facebook

 

Още от "България"

Работещи в ИА "Автомобилна администрация" излизат на протест

Исканията на протестиращите са за равно възнаграждение за изпълняващите еднакви функции и заемащи еднакви длъжности, увеличаване на основните работни заплати с 30%, подобряване на условията на труд

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени