Позор: "Гробарят" Велислав Минеков раздал за 24 май грамоти с груби грешки

В текста са допуснати няколко правописни грешки, разместване и сливане на думи

Велислав Минеков
Велислав Минеков Източник: You Tube

Грамоти с груби грешки е раздал за 24 май служебният министър на културата Велислав Минеков, известен като "Гробаря". Това става ясно от публикация във Фейсбук на Светлана Димитрова, главен редактор в БНР.

Минеков носи ковчег заедно с Хаджигенов на миналогодишните метежи
Минеков носи ковчег заедно с Хаджигенов на миналогодишните метежи Източник: Facebook



В текста са допуснати няколко правописни грешки, разместване и сливане на думи. Въпреки многото претенции на Минеков и сие, ясно е, че никой си е направил труда да прочете компютърно обработения текст преди отпечатването. Нито пък е забелязал грешките след това, което би предотвратило този чутовен гаф. В неделя Минеков връчи традиционните годишни награди "Златен век" по случай 24 май. Церемонията се състоя в Националната художествена галерия.

Грамотите на Гробаря
Грамотите на Гробаря Източник: МК

Най-високите отличия на министерството на културата получиха 63 творци и артисти от различни области на изкуствата за техния принос в развитието на българската култура и духовност. "Мисля си, че министерството трябва да поправи тази сбъркана грамота. Става дума за просвета, култура, писменост. Дано не са всички грамоти с този надпис", написа Светлана Димитрова и приложи снимка.


Още от "България"

Последни новини

Най-четени