ПП ГЕРБ внесе писмо в Светия Синод заради сатанинското сборище на Дионисий и сие

Това е един рецидивист, казано на светски език, заяви председателят на МГЕРБ Георг Георгиев

ПП ГЕРБ внесе писмо в Светия Синод
ПП ГЕРБ внесе писмо в Светия Синод

Политическа партия ГЕРБ внесе писмо в Светия Синод като причина за реакцията на партията е сатанинското сборище вчера пред дома на премиера Бойко Борисов в Банкя. Там отлъченият от Светия Синод архимандрид Дионисий Мишев и елементи от близката до Мая Манолова групировка "Системата ни убива" разпънаха огромни парчета черен плат. По време на това по характера си сатанинско действие, Дионисий изписа върху черните чаршафи "Каолиново помни" и през цялото време крещеше като обсебен "Анатема"!

"Поискахме Светият Синод да заеме позиция какво е отношението на Българската православна църква към Дионисий и какво следва спрямо тази "личност".  Ще има позиция и отговор на въпросите, които поставихме", каза председателят на МГЕРБ Георг Георгиев и кандидат за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС Георг Георгиев.

 

"Агресивното, нехристиянско поведение на един човек, който още има титлата архимандрит. Това е човек, който по никакъв начин не трябва да се свърва с БПЦ, има дела за канонични нарушения. Получихме уверение, че на следващото заседание на Светия синод ще бъде разгледана нашата", съобщи Драгомир Младенов от МГЕРБ. 

"Това е един рецидивист, казано на светски език. Той има противообществени и противоцърковни прояви, нарушител е на редица светски и църковни закони. Това е един очевиден сатанист, трябва да бъде поставена тази разделителна линия между него и църквата", добави Георг Георгиев.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени