ПП оттегля кандидатурата на Никола Минчев за шеф на парламента

Няма да подкрепим ГЕРБ, но няма да пречим в утрешната сутрин с допълнително утежняване на този ключов момент за България, каза съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков

Никола Минчев
Никола Минчев Източник: НС

"Продължаваме Промяната" оттегля кандидатурата на Никола Минчев за председател на Народното събрание. Това съобщи на брифинг в Народното събрание съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Асен Василев. Решението е взето на заседание на парламентарната група (ПГ) на партията.

 

"Тъй като се появи обвинение, че ние пречим на възможността да се избере председател на парламента, ПГ на "Продължаваме Промяната" направи заседание и реши, че на утрешното гласуване сутринта няма да издигне кандидат и да даде възможност на останалите парламентарни групи да проведат гласуване и да изберат председател", заяви Андрей Гюров.

 

"Ние не смятаме, че можем да продължаваме по този начин и да вкарваме страната в конституционна криза, затова даваме крачка назад. Въпреки че смятаме, че Никола Минчев е най-достойният кандидат, ние не искаме да сме пречка към това да може ГЕРБ, като най-голяма политическа формация, ако успее да събере мнозинство, да се избере председател на парламента. Ясно сме заявили, че ние няма да ги подкрепим нито в тайно, нито в явно гласуване", посочи Асен Василев.

 

По отношение на предложението на "Демократична България" за ротационно председателство на Народното събрание Асен Василев коментира, че това би било неефективно.

 

Ние ще бъдем конструктивна опозиция. Няма да подкрепим ГЕРБ, но няма да пречим в утрешната сутрин с допълнително утежняване на този ключов момент за България, каза съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени