Правителството осигури 1 276 986 лв. за изграждане и реконструкции на детски градини и училища

По тригодишната програма на Министерството на образованието и науката са одобрени общо 89 проекта за изграждане на нови детски ясли и градини, и за надграждане на съществуващи обекти

Заседание на МС
Заседание на МС Източник: МС

Правителството отпусна 1 276 986 лв. за изграждане на три нови детски градини и за реконструкция на две гимназии в страната. Средствата са за дейности по линия на тригодишната Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски градини, ясли и училища.

 

От отпусната от Министерския съвет сума 277 688 лв. са за изграждане на детска градина в кв. "Горно Езерово" в Бургас. 559 908 лв. ще бъдат вложени в продължаване на реконструкцията и надстройката на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас. 


За нова детска градина в село Долно Дряново, община Гърмен, се отпускат 350 868 лв. С финансовата подкрепа ще стартират дейностите по изграждане, към които е включено обзавеждане и оборудване на сградата и облагородяване на дворното пространство.


56 165 лв. се осигуряват за плащания на част от строителните дейности по изграждането на детска градина в село Горно Краище, община Белица. А с 32 357 лв. ще се извърши подобряване на материалната среда в Неврокопската професионална гимназия "Димитър Талев" в Гоце Делчев.  


По тригодишната програма на Министерството на образованието и науката са одобрени общо 89 проекта за изграждане на нови детски ясли и градини, и за надграждане на съществуващи обекти. Предвидено е 41 училища и 6 професионални гимназии да получат средства за реконструкция, надстрояване и изграждане на нови сгради и учебни корпуси.

 

"А в рамките на три години ще бъдат отпуснати общо 210 милиона лева", заяви министър-председателят Бойко Борисов в хода на редовното правителствено заседание. Целта е да бъде намален недостигът на места в детските ясли, градини и училища, да се осигури достъп на всички деца до предучилищно образование от 4-годишна възраст и да има условия за преминаване на едносменен режим на обучение.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени